Agnita Koopman

Al van kleins af aan was het de wens van Agnita om met kinderen te werken dus besloot ze leerkracht te worden. Eenmaal voor de klas ging haar belangstelling al snel uit naar de kinderen die net een beetje “anders” zijn, die meer aandacht nodig hebben. Ze volgde de opleiding Orthopedagogiek. Pedagogiek voor kinderen die “anders “zijn. In 1996 kreeg ze een vaste baan bij de OBD en in het WFG in Hoorn. Ondertussen is ze steeds blijven studeren. Er was steeds iets waar ze meer van wilde weten of dat ze kon gebruiken in haar werk.

Na 5 jaar OBD stapte ze over naar een psychologenpraktijk, want dan ben je veel meer met kinderen en hun ouders bezig. De studie cognitieve gedragstherapie heeft haar geholpen om theoretisch en praktisch bezig te zijn met gedrag. Waarom gedragen kinderen en mensen zich “anders”. Dat was ook het moment dat ze met volwassenen is gaan werken. Heel anders maar ook veel overeenkomsten. Sinds 2000 is Agnita GZ-psycholoog. Ze heeft haar eigen praktijk in Hoorn sinds 2007, kijk hiervoor op haar eigen website www.psycholoog-koopman.nl.

Sinds 2013 heeft ze haar diensten aangeboden aan Kinderpraktijk Theone en ondersteunt ze het team. Therapeuten kunnen met al hun vragen bij haar terecht en als ouders willen kijkt ze mee met de behandeling om advies te geven over de ontwikkeling van hun kind. Ze verricht psychologisch onderzoek en adviseert mee vanuit de specialistische GGZ.

Agnita