Resultaatbekostiging

De 7 Westfriese gemeenten zijn vanaf 1 januari 2020 overgegaan op resultaatbekostiging. Dit is een behoorlijke aanpassing voor onze manier van werken. We hebben in 2019 verschillende bijeenkomsten bijgewoond. Vanaf 1 januari maken we perspectiefplannen en deze worden beoordeeld door de gemeenten. Pas dan krijgen we een beschikking. In deze perspectiefplannen staan resultaten die we beogen te behalen. Met het intaketeam zijn we actief bezig om duidelijke meetbare en haalbare resultaten te formuleren. We kregen laatst van gemeente Opmeer de grootste complimenten over onze perspectiefplannen. Deze pluim steken we graag in onze zak.

Voor 2020 werkten we met zorgproducten en we hadden regelmatig meerdere zorgproducten nodig, waarvoor we weer een beschikking moesten vragen. Nu met de resultaatbekostiging hoeft dit niet meer en is er meer ruimte om nog meer zorg op maat te leveren, afgestemd met ouders en kind waarbij het kind centraal staat.

Vanuit deze nieuwe bekostigingssystematiek zijn we met twee zorginstanties een onderaannemerschap aangegaan: GGZ NHN en Centrum Het Antwoord.

PBL-uren

In 2020 is gekozen om PBL-uren in te voeren. PBL staat voor Persoonlijk Budget Levensfase. Het PBL is een urenbudget

Lees Meer »

Scholing

In 2020 heeft de eerste incompany cursus voor het hele team plaatsgevonden. Deze ging over Kijkvorm. Kijkvorm is een hulpmiddel

Lees Meer »

Kerncijfers

De score van cliënten op het evaluatieformulier is gemiddelde een 8,5. Dit was in 2017-2018 een 8,3 en in 2019

Lees Meer »

Medewerkers

In 2020 is ons team stabiel gebleven en uitgebreid met psycholoog vanaf september 2020. Het team bestaat nu uit:– 1

Lees Meer »

Toekomst

Kwaliteit HKZ HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. We hebben na de HKZ-gecertificeerd voor kleine organisaties al weer

Lees Meer »