Annet van der Burg

Annet van der Burg is orthopedagoog en GZ-psycholoog. Eigen levenservaring en jarenlange werkervaring in de jeugdhulpverlening en kinderbescherming hebben haar veel geleerd over conflicten en breuken in relaties, gezinnen en families. Zij heeft gemerkt hoe moeilijk het soms is om helder met elkaar te communiceren. Dit heeft haar doen besluiten zich te verdiepen in geweldloze communicatie.

Met name bij de kinderbescherming heeft zij gezien hoe belangrijk de steun van familie is. En hoe loyaal kinderen aan ouders zijn. Zij is zich gaan scholen in contextuele hulpverlening. Een vorm van hulpverlening waarbij er aandacht is voor de dynamische verbondenheid van ouders en kinderen, broers en zussen.

Sinds Kinderpraktijk Theone een overeenkomst heeft met de 7 Westfriese gemeenten voor de basis GGZ en de specialistische GGZ is zij dit team gaan versterken. Ze verricht psychologisch onderzoek en adviseert mee vanuit de specialistische GGZ. De meerwaarde voor Annet is vooral het multidisciplinaire van Kinderpraktijk Theone en dan vooral de invalshoek vanuit de paramedici.
Daarnaast heeft zij een eigen praktijk in Hoorn, kijk hiervoor op haar eigen website www.met-andere-blik.nl.

Onze speerpunten zijn:

Deskundig
Hulp op maat
Oplossingsgericht
Positief
Samenwerking
Brede Blik