Ouderbegeleiding

Ouders hebben regelmatig vragen over de opvoeding van hun kind. Vaak helpt het om dit te bespreken met familie of vrienden. Soms is dit echter niet voldoende. Een kind heeft gedurende een langere periode driftbuien en ze weten niet meer wat ze eraan moeten doen. Verlegenheid of gepest worden, ouders herkennen het, maar wat kunnen ze eraan doen?  Hoe kunnen ouders met een kind in de puberteit een goede balans vinden tussen grenzen stellen en loslaten?

We gaan met u in gesprek over de praktische vragen die u heeft. Samen zoeken we naar een passende oplossing. In de gesprekken met u verhelderen we het probleem en kijken we gericht naar het effect van gedrag. De ouderbegeleiding is geslaagd als u een duidelijk antwoord heeft gekregen op uw vraag, maar vooral als u hier thuis resultaat van ziet.

Ouderbegeleiding is bedoeld voor alle ouders die het prettig vinden om met een onafhankelijke hulpverlener te praten over hun kind. Ouders kunnen samen komen, maar ook alleenstaande of gescheiden ouders kunnen een afspraak maken.

Al onze therapeuten betrekken de ouders bij hun behandeling. Afhankelijk van de hulpvraag begeleiden zij ouders bij hun proces en als onderdeel van de behandeling. Zij kunnen psycho-educatie geven over een bepaalde aandoening.

De ouderbegeleiding, waarbij gebruik wordt gemaakt van video home training, wordt gegeven door onze pedagoog Rosan Compas-Spigt.

Onze speerpunten zijn:

Deskundig
Hulp op maat
Oplossingsgericht
Positief
Samenwerking
Brede Blik